Daftar Yang Hobinya Unik

Pemain Bola Hobi Memancing ikan

Pemain Bola Hobi Memancing ikan – Pesepak bola pula perlu waktu luang buat melaksanakan bermacam perihal di luar sepak bola. Kadangkala, mereka memerlukan hobi lain buat menanggulangi kebosanan yang menyerang hati.

Sebagian pesepak bola kadangkala memilah buat tidur serta istirahat, walaupun terdapat pula pesepak bola yang mempunyai hobi di luar sepak bola. Kemudian, siapa saja pesepak bola di Indonesia yang mempunyai hobi unik?

Daftar Yang Hobinya Unik

Zainal Haq

Pemain Mitra Kukar ini mempunyai hobi memancing. Pada 2017 silam, pemain asal Sidoarjo ini mengaku kalau memancing mempunyai kedudukan buat melatih kesabaran serta ketenangan. Diakuinya, perihal itu melatih dirinya jadi wujud bek tangguh.

Dia sering memancing dikala libur latihan. Kegiatan sehabis memancing yang tidak boleh dilewatkan merupakan menyantap ikan hasil tangkapan bersama sahabat yang lain.

Birul walidain

Sama semacam Zainal Haq, Birul pula mempunyai hobi memancing. Buat mengisi kekosongan liburan, dia memutuskan buat memancing di kolam pancing. Kadangkala, bila terdapat latihan pada sore hari, pada pada pagi harinya dia memancing lebih dahulu.

Rendi Irwan

Lain lagi hobi dari kapten Persebaya Surabaya, Rendi Irwan. Pemain asli Sidoarjo ini mempunyai hobi tur motor. Dia sering bepergian ke kota- kota lain, semacam Malang ataupun juga kawasan wisata Gunung Bromo.

Dia mengaku kalau hobinya ini tidaklah perihal baru. Saat sebelum menggeluti dunia sepak bola, Rendi memanglah kerap berkelana kota memakai motor.

Baca Juga:  5 Pemain Dengan Trofi Terbanyak Di Level Klub

Gustur Cahyo Putro

Pemain PS Tira- Persikabo ini mempunyai hobi identik dengan Rendi Irwan, ialah dunia otomotif. Dikala kompetisi terhenti semacam dikala ini, Gustur memilah mengisi waktunya dengan menjaga motor kesayangannya. Bukan sembarang motor sebab itu ialah motor retro.

David da Silva

Bila keempat pemain lain memerlukan effort lebih buat menempuh hobi, hingga tidak berlaku buat David da Silva. Pemain Persebaya Surabaya ini mempunyai hobi bermain gim PUBG. Gim PUBG memanglah lagi digandrungi oleh banyak orang. Kadangkala dia bermain dengan rekan- rekannya di Persebaya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *